Adsense Çok Para Kazanmanın Yolları

Adsense ile bir kazancınız var ya da yeni bir site kurup adsense ile daha çok para kazanmanın yollarını arıyorsanız bu yazı size bir kaç ipucu verebilir.

Adsenseden kazancınızı arttırmak ilk şartı tabi ki ziyaretçi sayınızı arttırmak. Bu kısmı bu sefer es geçiyoruz. Diğer yazılardan bunun için yöntemler bulabilirsiniz.

Biz var olan ziyaretçilerinizle nasıl adsense kazancınız artar onu inceleyelim biraz.
 Öncelikle kendinizi ziyaretçileriniz yerine koyun. Kendi istenize girdiğinizde ne yapardınız, nelere dikkat ederdiniz. Kısaca yayınlanan adsense reklamları dikkat çekiyor mu? Daha da önemlisi içeriğinizle alakalı mı?

Arabalarla ilgili bir siteniz olduğunu düşünelim. Bu sitede kitap reklamları çıksa ne kadar dikkat çeker sizce. Ama araba markalarıyla ilgili reklamlar olsa merak uyandırır. Mesala bir araba markası hakkında bir yazı yayınladınız. Araba hakkında araştırma yapan bir kişi yazıyı okudu. Kenarda da aynı arbanın bir reklamı. İndirimde , kaçırmadan alın, alın gibi yazılar yazıyor (tabi bu kısım biraz da reklam verenin yeteneğine kalmış). Bu reklama tıklama olasılığınız ne kadar artardı dersiniz.

Ben napayım kardeşim reklamlar farklı çıkıyor demek yapacağınız ilk yanlış olur. Google adsense reklamları büyük ölçüde sitenizin içeriğine göre çıkar. Siz başlığa araba markası, yazıya karpuz tarlası yazarsanız tabi ki başka reklamlar yayınlanır. Bu dikkat etmeniz gereken ilk kural.

Bunun haricinde bir kaç nokta daha kazancınızı arttırır. İlk olarak ziyaretçinizin geldiği ülke çok önemli. Ne yazık ki Türkiye'den gelen reklamların kazancı çok düşük. Çünkü Türkiye'de reklamverenlerin ödediği miktarlar çok düşük. Ama bu Amerike gibi ülkeler'de çok farklı. Aynı içerikte reklamların Türkiye'de kazancı tıklama başına 0,10$ Amerika'da 1$ ı aşmakta. Bu da demek oluyor ki İngilizce içerikli bir site Türkçe olan benzerinden her zaman daha fazla kazandırır.

İkinci önemli bir husus ise sitenizin içeriği neye yönelik. Genel içerikli bir sitedense belli bir konuya ağırlık vermiş siteler daha kazançlıdır. Çünkü reklamlar daha tutarlı ve içerikle alakalı çıkar.

Ayrıca hazırladığınız sitenin ne üzerine olacağıda kazancınızı değiştirir. Çünkü bir sektöre yönelik hazırlanmış siteler her zaman daha fazla kazandırır. Mesala sağlık, turizm gibi sektörler kazanç sıralamasında başı çekerler. Bunu nedeni ise bu sektörlerin reklam verenlerinin daha büyük rekabet içinde olduğundan kaynaklıdır. Rekabet arttıkça reklama ödenen para da artar. Dolayısıyla sizin kazandığınız para da.

Kısaca İngilizce içeriğe sahip ve önemli bir sektöre yönelik siteler daha fazla kazandırır. Merak ettiğiniz başka konular varsa sroularınızı yorum kutusuna bırakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum ve sorularınızla lütfen katkıda bulunun.
Genel ahlaka aykırı olan, hakaret içeren yourmlarınız yayınlanmayacaktır.
Yorum bıraktığınız için teşekür ederiz