internet Zenginlerinin Para Kazanmanın Yolları

Pek çoğumuzun gıpta ile baktığı milyon dolarlık insanlar. Peki bu insanlar bunu nasıl başardı. İnternet zanginlerinin para kazanmanın yollarını nasıl bulduğunu inceleyelim birazda. Bizden öncekilerin neler yaptığını bilelim ki, kendimize yol çizerken daha dikkatli davaranalım.

İlk önce milyon dolarlık insanların küçük bir listesine bakalım.

1. GOOGLE: LARRY PAGE, SERGEY BRİN 18.5 MİLYAR DOLAR

2. FACEBOOK: MARK ZUCKERBERG, 23 YAŞINDA, 700 MİLYON DOLAR


3. RUNESCAPE: ANDREW GOWER 28 YAŞINDA, 650 MİLYON DOLAR

4.YOUTUBE: CHAD HURLEY, 30 YAŞINDA 85 MİLYON DOLAR

5. DEVİANT ART: ANGELO SOTİRA, 26 YAŞINDA 75 MİLYON DOLAR
6. POP- CAP GAMES: JOHN VECHEY, 28 YAŞINDA 60 MİLYON DOLAR

7. WORDPRESS: ALEXANDER LEVİN, 23 YAŞINDA $57 MİLYON DOLAR

8. THREADLESS: JAKE NİCKELL, 28 YAŞINDA 50 MİLYON DOLAR

9. BİZ CHAİR: SEAN BELNİCK, 20 YAŞINDA 42 MİLYON DOLAR.
Ne kadar özendirici rakamlar değilmi. Genç yaşlardaki insanların bu kadar büyük miktarları kazanması aslında ibret alınması gereken bir tablo. Bu kişiler nasıl bu kadar zengin oldular dersiniz. İnternet zenginlerinin hayatlarını incelediğinizde aslında basit bir denklem çıkıyor.

Yenilikçi olmak
Azim
Çalışmak
İnanmak
Sabır

Kolay bir denklem elde ettik. Bakıldığında bütün milyonerlerin benzer özellikere sahip olduğunu görürsünüz. Bu özellikleri pek çok kişi barındırır aslında.

Kendim için bir özdeğerlendirme yaptığımda ilk dört özelliğe sahip olduğumu düşünüyorum.

Yeniliğe her zaman açık biriyim. Sürekli yeni bir şeyler üretme peşindeyim. Tabi yeni bir şey keşfetmek haliyle çok zor. Bu engeli kaldırmak için kullandığım yöntem ise var olanlar geliştirmek. Daha yeni bir ürün haline getirmek.

Yeni bir ürün bulmanın ve üretmenin çok zor olduğunu bildiğim halde aramaktan hiç vazgeçmedim. Bu da azimli olduğumun göstergesi olsa gerek. Kolay kolay vazgeçmediğim için aradığımı bulamasam bile çoğu zaman kazançlı çıkarım.

Sürekli üretme isteği yoğun araştırma, projelendirme ve uygulama aşamalarını gerektirir. Doğal olarak bu da çok çalışmayı gerektirir.

Bu kadar yeniliğe aç olmamın ve üretme hevesimin yegane sebebi tabiki başarıya olan inancımdır. Pek çok uzun çalışmalarımın sonucu boş çıkmıştır. Yaptığım masraflar hiç uğruna gitmiştir. Ama bunlar beni yavaşlatsa da vazgeçmeme sebep olmamıştır. Bir gün muhakkak istediğimi elde edeceğime inanmışımdır her zaman.

Sabır sabır sabır... Bu özellik sanırım çok az insanda var. Ya da ben öyle olduğunu zannediyorum. Uzun süren çalışmalar çok sıkıcı oluyor. İnsan bir an önce sonuca ulaşmak istiyor. İşte bu yüzden pek çok hata yapılıyor.

Ama inanıyorumki insan eksik olan kişilik özelliklerini bir şekilde tamamlayabilir. Mükemmele ulaşamasa bile ihtiyaç duyduğu kadar kendini eğitebilir. İşte bu bence başarıya giden sırdır. Eksiklerini farkedip tamamlayabilen insan her zaman başarıya ulaşır.

Eminim bu konuda sizinde paylaşmak istedikleriniz vadır. Yorumlarınız bizim için önemlidir. Yazdıkça nelere ihtiyacınız olduğunu daha iyi anlıyorsunuz. Denemenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum ve sorularınızla lütfen katkıda bulunun.
Genel ahlaka aykırı olan, hakaret içeren yourmlarınız yayınlanmayacaktır.
Yorum bıraktığınız için teşekür ederiz